100 naj. przepisów tradycyjnej kuchni polskiej
-
Autor: Elżbieta Adamska
- ISBN: 9788327401090
- EAN: 9788327401090
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Olesiejuk Sp. z o.o.
- Format: 18.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 144
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,07złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,07 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Opiszę tutaj dania proste, takie jak krupnik, bigos czy pierogi, które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę.
Jak pisał klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czerniecki: Tak mi się bowiem zdało, żebyś wprzód skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdzie apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.
Elżbieta Adamska