Żywność probiotyczna
Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby
-
Autor: Donna Schwenk
- ISBN: 978-83-65404-19-0
- EAN: 9788365404190
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Vital
- Format: 205x145x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 324
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
22,58złCena detaliczna: 39,30 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,70 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim organizmom masę zbędnych, a nawet szkodliwych związków chemicznych, znajdujących się w większości spożywanych przez nas posiłków. Na szczęście istnieje na to sposób. Jest nim żywność probiotyczna.
Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i szeregiem dolegliwości, jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Pomaga wziąć zdrowie we własne ręce, ucząc jak przyrządzać i wprowadzać do diety trzy potężne probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Stosując opracowany przez nią program żywieniowy możesz zalać swój organizm miliardami pożytecznych bakterii, które przywrócą w Twoim ciele równowagę i pozwolą mu uzdrowić się w naturalny sposób.
Ta książka rozwieje wszelkie obawy przed samodzielnym przygotowaniem probiotycznej żywności, pozwalając Ci wyleczyć układ pokarmowy oraz doświadczyć energii, zdrowia i witalności, które staną przed tobą otworem, kiedy twoje ciało zacznie działać tak, jak powinno. Znajdziesz tu ponad 100 przepisów na proste i smaczne potrawy zawierające probiotyczną żywność, od koktajli po desery. Poznasz również przydatne informacje dotyczące korzystnych właściwości prebiotyków takich jak jabłka, brokuły, cebula, dynia piżmowa, kiełki brukselki i miód.
Naturalna żywność gwarancją zdrowia!
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Angie, ocena: 5/5
2016-07-13
Jak przekonuje autorka tej pozycji, nasz organizm jest w stanie zwalczać każdą dolegliwość samodzielnie. Wystarczy, że mu na to pozwolimy odtwarzając jego naturalne mechanizmy obronne oparte na znajdujących się w naszych jelitach bakteriach. Sami je osłabiliśmy jedząc przetworzone, na wskroś chemiczne pokarmy, a teraz uzyskaliśmy możliwość przywrócenia naturalnego stanu równowagi. Sprawdziłam to na sobie i mogę potwierdzić, że porady Donny Schwenk działają. Już po tygodniu stosowania żywności probiotycznej czuję się o niebo lepiej i nie muszę łykać żadnych proszków. Aż trudno mi sobie wyobrazić, jak wspaniale poczuję się, gdy ukończę trzytygodniowy program autorki. Gorąco polecam każdemu, kto chce być zdrowy.