Zrób to sam. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
-
Autor: Egon Binder
- ISBN: 978-83-7073-441-1
- EAN: 9788370734411
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Multico
- Format: 190x130x7mm
- Język: polski
- Seria: ZRÓB TO SAM
- Liczba stron: 120
- Rok wydania: 2006
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
13,75złCena detaliczna: 25,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,75 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Untitled documentWędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.