KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Zielona kuchnia 24/7

Zielona kuchnia 24/7

Ponad 100 szybkich, łatwych i niebanalnych przepisów na potrawy z zielonymi warzywami

  • Autor: Jessica Nadel
  • ISBN: 978-83-64645-94-5
  • EAN: 9788364645945
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Illuminatio
  • Format: 24.6x19.0cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 176
  • Rok wydania: 2015
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 28,32
     zł
    Cena detaliczna:  49,90 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,32
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x

Zielona kuchnia 24/7 - Jessica Nadel

Książka autorki bloga Cupcakes and kale została wydana przez Vivante. „Zielona kuchnia 24/7” zawiera ponad 100 przepisów na dania z warzyw zielonych.

 

Jessica Nadel

Pochodząca z Kanady autorka książki jest specjalistką kuchni roślinnej i wegańskiej. Promuje korzystanie z lokalnych produktów i prowadzi piekarnię przygotowującą wypieki dla wegan.

 

W kuchni zielono non-stop

Jessica Nadel chce obalić mit niesmacznych rozgotowanych zielonych warzyw i pokazać, że zielenina może być nie tylko zdrowa, ale także pyszna. Zachęca do spenetrowania pobliskich ryneczków i warzywniaków w poszukiwaniu przepysznych brokułów, jarmużu, szparagów, różnych odmian kapust i sałat.

Autorka przygotowała zestawienie kilkunastu najpopularniejszych zielonych warzyw i opisała ich właściwości zdrowotne, wiele opisów opatrzonych zostało także ciekawostkami. Przepisy zostały podzielone na kolejne rozdziały obejmujące śniadania, przekąski, dania obiadowe i desery.

Ogromną zaletą książki są pięknie wykonane zdjęcia wszystkich potraw przygotowanych przez Nadel.

 

Fragment książki

Pięć sposobów na to, jak „zaprzyjaźnić się” z zieleniną

1. Poszukaj jej w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania. Odwiedź targ warzywny albo gospodarstwo rolne, na terenie którego można samodzielnie zrywać warzywa.

2. Uprawiaj swoje własne zielone warzywa. Zgromadź jakieś ziarna lub sadzonki i sprawdź, czy masz dobrą rękę do roślin. Zacznij od wyhodowania czegoś prostego – może to być jarmuż albo cukinia.

3. Wybierz przepis i zacznij działać. Skoro już czytasz tę książkę (hurra!), wybierz sobie trzy przepisy, które chcesz wypróbować, sporządź listę zakupów, idź do sklepu i do dzieła!

4. Zielone smoothie. Spróbuj smoothies sporządzonego z zieleniny. Zawierają one warzywa, ale nie smakują jak trawa. Słowo daję.

5. Dokonuj zmian. Ustal sobie cel, by każdego tygodnia dodawać do swojego jadłospisu dwa nowe zielone warzywa.

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj