Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty
-
Autor: Klaudia Puchałka
- ISBN: 978-83-8222-612-6
- EAN: 9788382226126
- Oprawa: twarda
- Wydawca: SBM
- Format: 240x165mm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
21,97złCena detaliczna: 39,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,97 zł
Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy?
Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje - te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji na Dzień Matki, walentynki czy Halloween. Autorka daje szczegółowe wskazówki, jak przygotować ozdoby z masy cukrowej, izomlatu, marcepanu, żelatyny czy czekolady oraz jak złożyć tort, wytynkować jego poszczególne warstwy, a następnie misternie ozdobić. Podpowiada też jak we własnej kuchni urządzić pracownię zdobniczą z prawdziwego zdarzenia oraz podaje sprawdzone przepisy na różne okoliczności. Całość jest ilustrowana zdjęciami, na których pokazane są etapy dekorowania oraz gotowe realizacje.
ić.