Zatrzymać lato
500 przepisów na domowe przetwory z warzyw, chutneye, marmolady, konfitury, owoce w alkoholu oraz nalewki
-
Autor: Chiara Scudelotti
- ISBN: 9788375698886
- EAN: 9788375698886
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Rafael Dom Wydawniczy
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 384
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
37,11złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,11 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Letnie słońce wypełnia owoce i warzywa smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w słoikach w postaci przetworów, nalewek, soków, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok.
Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność, podpowiemy:
Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie?
Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów?
Co to jest chutney i jak go przygotować?
Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu?
Pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki?
Grzyby w oliwie czy suszone?
Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową?
Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu?
Jak przygotować suszone pomidory?
Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion?
A fasolkę szparagową, cukinię?
A morele, pigwy czy cytryny?