Z pól i lasów na stół i do spiżarni
-
Autor: Andrzej Fiedoruk
- ISBN: 9788374957991
- EAN: 9788374957991
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Muza
- Format: 14.5x20.5
- Język: polski
- Liczba stron: 144
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
6,08złCena detaliczna: 9,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,08 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości