
Wykwintne desery
-
Autor: Opracowanie zbiorowe
- ISBN: 978-83-7660-799-3
- EAN: 9788376607993
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Jedność
- Format: 19x19 cm
- Język: polski
- Seria: SŁODYCZE W ROLI GŁÓWNEJ
- Liczba stron: 95
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
14,88złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,85 zł
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta,
bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi
budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo
praktycznych porad.
Winogronowe bavarese z chantilly
Blamanż migdałowy
Creme brulée
Parfait z nugatem i sosem czekoladowym
Tortini z ryżu basmati
Zabajone z kwiatem pomarańczy
Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich
najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom