Wszyscy jedzą naleśniki. Książka z przepisami
Książka z przepisami
- ISBN: 978-83-933886-2-2
- EAN: 9788393388622
- Oprawa: twarda
- Wydawca: DrugaNoga
- Format: 220x200x10mm
- Język: polski
- Liczba stron: 52
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
26,58złCena detaliczna: 35,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,03 zł
x
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych.
Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZĄ NALEŚNIKI.
Książka składa się z dwóch części. W pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Czytelnicy mogą się dowiedzieć co działo się z mlekiem zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę.
W drugiej części znajduje się 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków Świata.