Współczesna margaryna
Aspekty technologiczne i żywieniowe
- ISBN: 9788320436990
- EAN: 9788320436990
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: WNT
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 170
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
50,62złCena detaliczna: 63,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,62 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pierwsza książka o margarynie!
Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.
Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.
Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.
Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.
Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.