Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu
-
Autor: Thonges Heinrich
- ISBN: 83-7073-439-1
- EAN: 9788370734398
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Multico
- Format: 13x19 cm
- Język: polski
- Seria: ZRÓB TO SAM
- Liczba stron: 119
- Rok wydania: 2006
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
13,75złCena detaliczna: 25,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,75 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Urodzaj owoców. Wspaniałe zbiory z własnego ogrodu lub zakupy na targu. Co zrobić by zachować na dłużej smak owoców, zapach lata?
Poznaj wypróbowane, pewne i proste sposoby na domowy sok, wino lub likier.
Zobacz i przeczytaj:
Jak zrobić dobry sok na podwieczorek i na zimę: na zimno, po zamrożeniu czy na gorąco?
Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.
Jak zrobić pyszne domowe wino owocowe: z jakich owoców wino będzie najlepsze, jak otrzymać moszcz, jak obserwować i oceniać kolejne etapy i przebieg fermentacji, kiedy zakończyć proces, jak zlewać i przechowywać gotowe wino?
Sposoby przygotowania octu z win owocowych.
A na deser sztuka przygotowania likierów owocowych: z czego można zrobić likier, jakie dodatki warto dodać, jaki proces wyrobu likieru wybrać: z soków owocowych, nastawiane, z fermentacji owoców czy z wina owocowego.