Wielka księga słoików
Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!
-
Autor: Jennifer MacKenzie
- ISBN: 978-83-8087-473-2
- EAN: 9788380874732
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Laurum
- Format: 255x180x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 380
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
38,40złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,40 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych
przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy!
Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.
Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby:
ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki
Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.
Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
***
Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.