Wielka księga polskich produktów regionalnych
-
Autor: Opracowanie zbiorowe
- ISBN: 9788378874102
- EAN: 9788378874102
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Dragon
- Format: 240x330 mm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 448
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
54,96złCena detaliczna: 99,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,96 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kraju, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.