White Plate Słodkie
-
Autor: Mórawska Eliza
- ISBN: 978-83-636-9608-5
- EAN: 9788363696085
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Dwie Siostry
- Format: 22.0x28.5cm
- Język: polski, angielski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
39,50złCena detaliczna: 69,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,50 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pierwsza książka autorki jednego z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych.
Sześć lat pisania, pieczenia i gotowania, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć, 100 000 wiernych czytelników z całego świata i w pełni zasłużona sława internetowej świątyni smaków. Blog White Plate to już prawdziwa instytucja, a jego twórczyni, Eliza Mórawska, jest dziś jedną z najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery. Dyktuje kulinarne trendy, inspiruje i zachwyca umiejętnością delektowania się życiem. Jesienią zaraża apetytem na dynię, latem sprawia, że tłumy blogowiczów mają ochotę na ciasto z rabarbarem. Dotychczas jej przepisy publikowane były jedynie na blogu – teraz po raz pierwszy ukazują się w formie tradycyjnej książki kucharskiej.
W „White Plate. Słodkie” znajdziecie 55 niezawodnych przepisów na słodkie wypieki. Receptury przywiezione z bliskich i dalekich kulinarnych podróży przeplatają się tu ze smakami dzieciństwa spędzonego na Podlasiu, a cukiernicze odkrycia sąsiadują z autorskimi wersjami nieprzemijającej deserowej klasyki. Przed Wami tarty i torty, mazurki i babki, croissanty i pączki, serniki i brownie, muffinki i bezy… i o wiele, wiele więcej. Smacznego!
Książka dwujęzyczna – tekst w językach polskim i angielskim.
Eliza Mórawska – z wykształcenia dziennikarz, od 2006 roku aktywna blogerka. Prowadzi jeden z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych – White Plate (odwiedzany przez 100 000 czytelników w ciągu miesiąca). Wielokrotnie nagradzana; wyróżniana za promowanie kultury kulinarnej w epoce fast-foodów, uznana za jedną z 30 najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery ostatnich 10 lat. Z zamiłowania domowy piekarz propagujący kulturę wypieku tradycyjnego polskiego pieczywa, któremu poświęciła swój drugi blog – Pracownia Wypieków. Miłośniczka podróży kulinarnych oraz staropolskich przepisów, które chętnie unowocześnia i propaguje na swoim blogu.