Wegańska spiżarnia
Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
-
Autor: Miyoko Schinner
- ISBN: 978-83-65601-00-1
- EAN: 9788365601001
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Illuminatio
- Format: 18,9x22,8 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
33,87złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,99 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!
Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?
Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
– przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
– instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
– genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
__
„Wegańska Spiżarnia” podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.