Wegańska kuchnia chińska
-
Autor: Liu Yang
- ISBN: 978-83-8382-005-7
- EAN: 9788383820057
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Czarna Owca
- Format: 255x195x23mm
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
53,85złCena detaliczna: 89,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,85 zł
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.
Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.
Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.
Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.