
Ulubione warzywa pana Wilkinsona
Książka kucharska na wszystkie pory roku
-
Autor: Matt Wilkinson
- ISBN: 978-83-7659-920-5
- EAN: 9788376599205
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Albatros
- Format: 19x25 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
54,76złCena detaliczna: 74,20 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,76 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.