Tradycyjne polskie specjały
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 978-83-7839-638-3
- EAN: 9788378396383
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 23.6x16.4
- Język: polski
- Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
7,23złCena detaliczna: 11,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,23 zł
Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki. Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw ? w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek.Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.