Tradycyjna kuchnia gruzińska
Praktyczne porady i sprawdzone receptury
-
Autor: Jelena Kiładze
- ISBN: 9788375443202
- EAN: 9788375443202
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Rea
- Format: 17.5x23.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
27,12złCena detaliczna: 39,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,12 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kuchnia gruzińska jest specyficzna, a zarazem łatwo rozpoznawalna. Mówiąc o niej należy wymienić takie danie, jak sacywi, charczo, czachochbili, chinkali, łobio, chaczapuri, gozinaki, które stały się popularne również w krajach odległych od Gruzji. Kuchnię gruzińską trudno byłoby zaprezentować bez serów: suługuni oraz imeretyńskiego, bez takich warzyw, jak: fasola, bakłażany, kapusta, buraki, pomidory, które tutaj się gotuje, smaży, zapieka, marynuje, a także zasala.