Szakszuka
Kuchnia Jerozolimy. Bez granic
- 
                        Autor: Kersh Nidal
 - ISBN: 978-83-8251-248-9
 - EAN: 9788382512489
 - Oprawa: Twarda
 - Wydawca: SŁOWNE /BURDA/
 - Format: 245x200x17mm
 - Język: polski
 - Liczba stron: 208
 - Rok wydania: 2022
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    35,93złCena detaliczna: 64,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,71 zł
 
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu.
Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również "mieszać" lub "wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic... i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush.
Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.