Super ziarna
Wszystko, co musisz wiedzieć o chia, quinoa, amarantusie, nasionach konopi i lnu
-
Autor: Lutz Kim
- ISBN: 978-83-65442-62-8
- EAN: 9788365442628
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Illuminatio
- Format: 16.6x20.0
- Język: polski
- Liczba stron: 168
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
20,94złCena detaliczna: 36,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,94 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy:
nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. `
Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.
Super ziarna pomagają:
dbać o serce w walce z cukrzycą na schorzenia układu pokarmowego wspomagać organizm podczas walki z nowotworem łagodzić uderzenia gorąca podczas odchudzania `
Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak:
Czy super nasiona są bezglutenowe? Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety? W jaki sposób należy mielić siemię lniane? Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych? Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina? `
WYPRÓBUJ PONAD 75 PRZEPISÓW NA PRZEPYSZNE I OBŁĘDNIE ZDROWE DANIA I ROZSMAKUJ SIĘ W SUPER NASIONACH!
____
O autorce:
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz na stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Smakusiowy blog, ocena: 5/5
2017-03-25
W książce oprócz podstawowych informacji na temat ziaren znajdziemy również wiele ciekawych informacji jak np. z nimi się obchodzić czy to prażyć czy mielić i jakich urządzeń korzystać. Ciekawostką jaką znajdziemy w książce jest wiele ciekawych przepisów z wykorzystaniem ziaren. Z pewnością nie jedną osobą one zainspirują do zmagań kuchennych. Nie wiele osób wie co można zrobić z takim ziarnami, a na pewno potrawy te są smaczne, a zarazem zdrowe.