
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2 Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
-
Autor: Zienkiewicz Marzanna Teresa
- ISBN: 978-83-02-17360-8
- EAN: 9788302173608
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 241x170x24mm
- Język: polski
- Liczba stron: 680
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
69,01złCena detaliczna: 79,60 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,01 zł
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego nwykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury.
Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.