Smakologia
-
Autor: Ola Woldańska-Płocińska
- ISBN: 978-83-271-0502-8
- EAN: 9788327105028
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Papilon
- Format: 300x230mm
- Język: polski
- Liczba stron: 80
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
27,44złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,87 zł
x
Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie. Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet? Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.