Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD
-
Autor: Niemcewicz Agnieszka
- ISBN: 5902600067191
- EAN: 5902600067191
- Oprawa: etui kartonowe
- Wydawca: TVP S.A.
- Format: 13.5x19 cm
- Liczba stron: 2
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
2,12złCena detaliczna: 3,49 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,12 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu `Smaki polskie`.
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Galaretka z cielęcych nóżek
2. Golonka i puree z grochu
3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami
4. Kotleciki jagnięce z kostką
5. Królik na dziko
6. Pieczeń huzarska
7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym
8. Schab ze śliwką
9. Szynka w chlebie
10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach
11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny
12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Galaretka z cielęcych nóżek
2. Golonka i puree z grochu
3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami
4. Kotleciki jagnięce z kostką
5. Królik na dziko
6. Pieczeń huzarska
7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym
8. Schab ze śliwką
9. Szynka w chlebie
10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach
11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny
12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym