Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD
-
Autor: Niemcewicz Agnieszka
- ISBN: 978-83-923188-7-3
- EAN: 5902600067214
- Oprawa: etui kartonowe
- Wydawca: TVP S.A.
- Format: 13.5x19 cm
- Liczba stron: 2
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
2,12złCena detaliczna: 3,49 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,12 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu `Smaki polskie`.
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Indyk dwukolorowy
2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego
3. Pierś z kurczaka faszerowana
4. Szyjki gęsie faszerowane
5. Indyk faszerowany
6. Kacze udo lewe
7. Kaczka w potrawce
8. Kaczka luzowana
9. Perliczka wielkopolska
10. Półgęsek w sosie grzybowym
11. Wiosenny kurczak na zielono
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Indyk dwukolorowy
2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego
3. Pierś z kurczaka faszerowana
4. Szyjki gęsie faszerowane
5. Indyk faszerowany
6. Kacze udo lewe
7. Kaczka w potrawce
8. Kaczka luzowana
9. Perliczka wielkopolska
10. Półgęsek w sosie grzybowym
11. Wiosenny kurczak na zielono