Słoiki i słoiczki. Przetwory na cztery pory roku
-
Autor: Dorota Indycka
- ISBN: 9788327466600
- EAN: 9788327466600
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Olesiejuk Sp. z o.o.
- Format: 275x215mm
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
22,36złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,36 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Autorka bloga kuchenneszalenstwa.pl tym razem uchyla drzwi do swojej kuchni, aby zaprosić nas do wspólnego przyrządzania przetworów. Przekonuje, że można i warto je robić przez cały rok!
Wśród jej propozycji znajdziesz przepisy na takie spiżarniane hity, jak kiszone ogórki, marynowane buraczki, gruszki w syropie czy mus jabłkowy z goździkami i cynamonem. Oprócz tych klasyków w książce zostało umieszczonych wiele intrygujących receptur przełamujących tradycję robienia przetworów, np. na konfiturę rabarbarowo-truskawkową z piernikową nutą czy chutney śliwkowy. Ponadto autorka zdradza pomysły na przysmaki, które nie kojarzą się w oczywisty sposób z przetworami, a które zrobione w domu są o wiele smaczniejsze od sklepowych odpowiedników. Należą do nich np. majonez, musztarda, solone masło pistacjowe czy ekstrakty do wypieków.
Książkę można polecić zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę z przetworami, jaki i wszystkim wprawionym w zamykaniu smaków w słoikach, gdyż ci pierwsi będą zachwyceni prostotą przepisów, ci drudzy zaś z pewnością docenią oryginalność wielu receptur.
Wśród jej propozycji znajdziesz przepisy na takie spiżarniane hity, jak kiszone ogórki, marynowane buraczki, gruszki w syropie czy mus jabłkowy z goździkami i cynamonem. Oprócz tych klasyków w książce zostało umieszczonych wiele intrygujących receptur przełamujących tradycję robienia przetworów, np. na konfiturę rabarbarowo-truskawkową z piernikową nutą czy chutney śliwkowy. Ponadto autorka zdradza pomysły na przysmaki, które nie kojarzą się w oczywisty sposób z przetworami, a które zrobione w domu są o wiele smaczniejsze od sklepowych odpowiedników. Należą do nich np. majonez, musztarda, solone masło pistacjowe czy ekstrakty do wypieków.
Książkę można polecić zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę z przetworami, jaki i wszystkim wprawionym w zamykaniu smaków w słoikach, gdyż ci pierwsi będą zachwyceni prostotą przepisów, ci drudzy zaś z pewnością docenią oryginalność wielu receptur.