Serniki słodkie i wytrawne
-
Autor: Renata Czelny-Kawa
- ISBN: 978-83-7900-717-2
- EAN: 9788379007172
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Psychoskok
- Format: 235x165x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 128
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
23,92złCena detaliczna: 39,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,92 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
W książce Serniki słodkie i wytrawne znajdziemy całą galerię przepisów na serniki słodkie, ale także i na te w wersji słonej. Autorka od dziecka zakochana w sernikowych słodkościach raczy nasze oczy sernikami o zaskakujących połączeniach smakowych. Są tu serniki owocowe, kawowe, z kajmakiem, z lawendą, z kasztanami i chilli, cytrusowe, z włoskim mascarpone i ricottą. Do najbardziej wyszukanych należą z pewnością serniki wytrawne z kalafiorem i łososiem, brokułowy na zimno czy z marchewką i groszkiem. Do wyboru i do koloru!
Autorka wychodzi naprzeciw piekącym serniki. Jeśli ktoś czuje się początkujący w ich pieczeniu, zbawienne zapewne okażą się rady autorki zebrane w krótkie sernikowe ABC na końcu książki.
Oprócz niebanalnych przepisów na apetyczne serowce autorka zabiera swojego Czytelnika do świata swojego dzieciństwa. W krótkich, osobistych rozdziałach poznajemy osoby bliskie jej sercu, razem z nią spędzamy wakacje w podkarpackiej wsi, obserwujemy pierwsze kuchenne zakusy, pierwsze eksperymenty kulinarne, pierwsze kroki z apetycznym, słodkim blogiemi pierwsze poczynania jako debiutującej pisarki.
Autorka wychodzi naprzeciw piekącym serniki. Jeśli ktoś czuje się początkujący w ich pieczeniu, zbawienne zapewne okażą się rady autorki zebrane w krótkie sernikowe ABC na końcu książki.
Oprócz niebanalnych przepisów na apetyczne serowce autorka zabiera swojego Czytelnika do świata swojego dzieciństwa. W krótkich, osobistych rozdziałach poznajemy osoby bliskie jej sercu, razem z nią spędzamy wakacje w podkarpackiej wsi, obserwujemy pierwsze kuchenne zakusy, pierwsze eksperymenty kulinarne, pierwsze kroki z apetycznym, słodkim blogiemi pierwsze poczynania jako debiutującej pisarki.