Sekrety włoskiej kuchni BR
-
Autor: Kostioukovitch Elena
- ISBN: 9788373599710
- EAN: 9788373599710
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Albatros
- Format: 14.0x20.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 640
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
23,65złCena detaliczna: 43,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,65 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.