Regionalna kuchnia polska
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 9788377072981
- EAN: 9788377072981
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Olimp Media
- Format: 270x208x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
23,98złCena detaliczna: 39,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,98 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych – zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Spróbujcie ugotować wielkopolskie pyry z gzikiem, zrazy po warszawsku albo góralską kwaśnicę, a na deser upieczcie śląski kołocz.