
Ramen. Zupa szczęścia i miłości wyd. 2024
Zupa szczęścia i miłości
-
Autor: Tove Nilsson
- ISBN: 978-83-8352-210-4
- EAN: 9788383522104
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 240x190x21mm
- Język: polski
- Liczba stron: 152
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 24h
-
Brak ocen
-
35,66złCena detaliczna: 59,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,66 zł
Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie.
Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych od tych najprostszych do najbardziej złożonych możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles.Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i wpadasz po uszy!
Na Ramen składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura.
Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek Soda, lemonad & snacks (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i Agg (Jajka, 2015).