Pyszne klimaty
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 978-83-8053-101-7
- EAN: 9788380531017
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Burda Publishing Polska
- Format: 20.5x27.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
34,13złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,41 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
W książce znajdziemy mnóstwo smakowitych, sprawdzonych przepisów - na niemal każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów i osób, które niejedno w swoim życiu upiekły czy ugotowały, ale czasami po prostu brakuje im inspiracji.
120 pomysłowych przepisów na rewelacyjne zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery. Świetne do przyrządzenia letnią porą, z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw. Sprawdzone przez magazyn ""Moje Gotowanie"". Łatwe, lekkie i pyszne, proste w przygotowaniu. Dania kuchni polskiej i światowej. Na duży rodzinny, wykwintny obiad i szybką przekąskę. Zdrowe sałatki i kolorowe desery.
Zaczynamy od zup - kremy, musy, chłodniki, warzywne i owocowe, bardziej tradycyjne (jak barszczyk ze szczawiem czy botwinka po polsku) i odważniejsze (jak zielone gazpacho czy cytrynowa z kurczakiem i kuskusem). Potem zachęcamy do przyrządzenia przekąsek - tartaletek, roladek, placuszków, prostych i szybkich (jak smażone figi z cebulą) i bardziej pracochłonnych (jak sformattino z bakłażana). W następnej kolejności prezentujemy sałatki - m.in. z wędzonym pstrągiem, z młodą marchewką i brzoskwiniami, a nawet z kurczakiem i truskawkami. Dalej pojawiają się dania główne - mięsa, ryby, tarty, makarony, pieczone, smażone, zapiekane, grillowane i gotowane, od kurczaka na kilka sposobów i steku ze szparagami, przez tadżin, spaghetti z pomidorami i risotto z owocami morza po racuchy z kaszy jaglanej i placki z kuskusu. I wreszcie na końcu przedstawiamy obłędne desery - sorbety, torty, rolady, zawijane babeczki, rożki z kruchego ciasta i domowe jagodzianki, orzeźwiające smoothies i likiery.
120 pomysłowych przepisów na rewelacyjne zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery. Świetne do przyrządzenia letnią porą, z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw. Sprawdzone przez magazyn ""Moje Gotowanie"". Łatwe, lekkie i pyszne, proste w przygotowaniu. Dania kuchni polskiej i światowej. Na duży rodzinny, wykwintny obiad i szybką przekąskę. Zdrowe sałatki i kolorowe desery.
Zaczynamy od zup - kremy, musy, chłodniki, warzywne i owocowe, bardziej tradycyjne (jak barszczyk ze szczawiem czy botwinka po polsku) i odważniejsze (jak zielone gazpacho czy cytrynowa z kurczakiem i kuskusem). Potem zachęcamy do przyrządzenia przekąsek - tartaletek, roladek, placuszków, prostych i szybkich (jak smażone figi z cebulą) i bardziej pracochłonnych (jak sformattino z bakłażana). W następnej kolejności prezentujemy sałatki - m.in. z wędzonym pstrągiem, z młodą marchewką i brzoskwiniami, a nawet z kurczakiem i truskawkami. Dalej pojawiają się dania główne - mięsa, ryby, tarty, makarony, pieczone, smażone, zapiekane, grillowane i gotowane, od kurczaka na kilka sposobów i steku ze szparagami, przez tadżin, spaghetti z pomidorami i risotto z owocami morza po racuchy z kaszy jaglanej i placki z kuskusu. I wreszcie na końcu przedstawiamy obłędne desery - sorbety, torty, rolady, zawijane babeczki, rożki z kruchego ciasta i domowe jagodzianki, orzeźwiające smoothies i likiery.