Przyprawy i mieszanki przypraw
-
Autor: Hanna Szymanderska
- ISBN: 978-83-7943-035-2
- EAN: 9788379430352
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Świat Książki
- Format: 13,5x21,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 248
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
22,72złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,72 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Nasza rodzima kuchnia od dawna kochała przyprawy. Niegdyś nazywane „aroma” lub „korzenie”, dzisiaj pozostały po prostu „przyprawami”. Takim mianem określamy zioła, nasiona i owoce, albowiem wartość przyprawowa kryje się w najróżniejszych częściach roślin (kłączach, liściach, owocach, nasionach czy pączkach kwiatowych). Stosowanie przypraw tylko z pozoru jest łatwe. Biorąc pod uwagę, że nie istnieje żaden sztywny kanon, jest ono prawdziwą sztuką. Umiejętnie stosowane, mogą podnieść nie tylko walory smakowe, ale i odżywcze przygotowywanych przez nas potraw.