 
    Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. P
- ISBN: 9788302157127
- EAN: 9788302157127
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x170x5mm
- Język: polski
- Liczba stron: 102
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: 48h
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    45,60złCena detaliczna: 52,60 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,60 zł
x
         
                     
                    
            Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.
        
     
