Przetwory z domowego ogródka
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 978-83-7971-275-5
- EAN: 9788379712755
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Jedność
- Format: 240x170x25mm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
21,45złCena detaliczna: 39,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,45 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.
Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.