Porady dla smakoszy - Ryby i owoce morza ARKADY
-
Autor: Erika Casparek-Turkkan
- ISBN: 8321344003
- EAN: 9788321344003
- Oprawa: oprawa twarda
- Wydawca: Arkady
- Format: 31x23 cm
- Liczba stron: 208
- Rok wydania: 2008
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,11złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,11 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej. W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone: od skromnego śledzia poprzez dorsza, łososia i szczupaka do wyszukanych przysmaków, jak sandacz i sola, albo egzotycznych rarytasów, jak karaibski pompano. Nie brakuje również owoców morza.
Cenne informacje na temat odżywiania uzupełnia szereg pożytecznych rad dotyczących zakupu świeżych ryb i owoców morza. Autorka, wprowadzając nas w tajniki przyrządzania ryb, przedstawia różne techniki gotowania, smażenia i pieczenia, a także najważniejsze narzędzia kuchenne.