Polskie jabłka
Poszerzamy kulinarne horyzonty
-
Autor: Joanna Tołłoczko
- ISBN: 978-83-7993-162-0
- EAN: 9788379931620
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Rea
- Format: 264x195x12mm
- Język: polski
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,19złCena detaliczna: 34,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,91 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jabłko jest bardzo polskim owocem, który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle lubianych ciast oraz deserów. Wiele odmian od tych bardzo słodkich poprzez soczyste, aż do kwaskowych nadaje potrawom wyjątkowy smak. Skoro mamy już jabłka w kuchni, to koniecznie musi być kaczka nadziewana, schab pieczony czy cała gama sosów i napojów. W książce znajdziemy także przepisy na smalczyk z jabłkiem, duszone warzywa z jabłkiem, jak i zyskujący popularność cydr. Ponad 100 pomysłów na to jak wykorzystać jabłka w kuchni!