
Płetwa Rekina i Syczuański Pieprz
Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
-
Autor: Fuchsia Dunlop
- ISBN: 9788324723775
- EAN: 9788324723775
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Świat Książki
- Format: 14.5x20.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 352
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
8,34złCena detaliczna: 14,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,34 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x

Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...