Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo
zapowiedź
-
Autor: Znak Koncept
- ISBN: 9788324085156
- EAN: 9788324085156
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Znak Koncept
- Format: 20.5x25.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 288
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: po 29.01.2025
-
Brak ocen
-
52,00złCena detaliczna: 79,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,03 zł
x
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy Od klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe – znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków! Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami. Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą. Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą. I wiele innych! Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi. Dowiedz się: ·Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury? ·Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące? ·Jak przygotować najlepszy sos do pizzy? Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!