
Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.2 podr
- ISBN: 9788302181948
- EAN: 9788302181948
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x170x15mm
- Język: polski
- Liczba stron: 358
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
68,49złCena detaliczna: 79,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 68,49 zł
x
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.