Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP
Szkoła ponadgimnazjalna. Kwalifikacja T.15.2
-
Autor: Kmiołek Anna
- ISBN: 9788302135934
- EAN: 9788302135934
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 245x170x7mm
- Język: polski
- Liczba stron: 152
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
71,09złCena detaliczna: 82,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 71,09 zł
x
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.