Niebezpieczne zboża
Groźny gluten
-
Autor: Bożena Przyjemska
- ISBN: 9788373775909
- EAN: 9788373775909
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Studio Astropsychologii
- Format: 14,5x20,5
- Język: polski
- Liczba stron: 272
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 4,00 (7)
-
22,97złCena detaliczna: 34,30 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,97 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Prawie we wszystkich kulturach pieczywo jest podstawowym elementem codziennej diety. Może przybierać formę bochenków, placków, bułek czy chałek. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem, że jest niezbędne i bardzo pożywne. Czy rzeczywiście jednak zboże, które stanowi jego główny składnik jest zdrowe dla każdego?
Od dawna wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z alergią na białka, znajdujące się w czterech zbożach - pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty mączne są trucizną zagrażającą ich życiu. Natomiast dla tych, którzy odczuwają nadwrażliwość na gluten, spożywanie ich powoduje groźne dolegliwości, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Co zatem robić i jakiej szukać alternatywy?
Dzięki Bożenie Przyjemskiej naturoterapeutce, dietetykowi i osteopatce z 30 – letnim doświadczeniem będziesz mógł sam się przekonać o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu. Zapobiega ona ponad 200 przewlekłym chorobom i dolegliwościom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Autorka dogłębnie przeanalizowała najważniejsze informacje medyczne dotyczące uczuleń i nietolerancji na gluten i swoje wnioski zamieściła w tym poradniku. Znajdziesz w nim również wszystko na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m.in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej.
Zdrowe życie bez glutenu.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Mama, ocena: 5/5
2013-06-26
Jestem mamą 3-letniej Zosi, która od ponad pół roku jest na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. Po zapoznaniu się z tą książką zaczęłam stosować u córci specyficzną dietę węglowodanową polecaną przez autorkę. Stosujemy ją od 2 tygodni. Jest bardzo odżywcza, dobrze zrównoważona i bezpieczna. Polega na dostarczaniu organizmowi prostych węglowodanów, które strawione są od razu i nie zalegają w jelitach. Dieta ta jest trochę wymagająca i trzeba poświęcić na nią trochę czasu, ale efekty zauważalne są dość szybko. Jak zapewnia autorka jest niezwykle skuteczna w przezwyciężeniu wielu przewlekłych i dokuczliwych problemów układu trawiennego. I to jest prawda. Sama zauważyłam u Zosi, że jej brzuszek nie jest już tak napięty jak był wcześniej, zmniejszyła się ilość biegunek i ogólnie jej samopoczucie się zdecydowanie poprawiło. Jestem przekonana, że dzięki tej diecie moje dziecko całkowicie wyzdrowieje. To niezwykle pomocna książka, polecam.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
ruda, ocena: 5/5
2014-09-18
REWELACJA - POLECAM KAZDEMU !!!!!!!!!!!!!!!!
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
RUDA, ocena: 4/5
2013-09-12
Rewelacja - książka chyba lepsza od Davisa,ale obie publikacje bezcenne.Polecam też Allana i Lutza "Życie bez pieczywa".Tę "trylogię" powinno
się szerzej upowszechnić - choć koncerny farmaceutyczne DUŻO by na tym straciły.