KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Niebezpieczne zboża

Niebezpieczne zboża

Groźny gluten

  • ISBN: 9788373775909
  • EAN: 9788373775909
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Studio Astropsychologii
  • Format: 14,5x20,5
  • Język: polski
  • Liczba stron: 272
  • Rok wydania: 2013
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Średnia ocena: 4,00 (7)
  • 22,97
     zł
    Cena detaliczna:  34,30 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,97
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Prawie we wszystkich kulturach pieczywo jest podstawowym elementem codziennej diety. Może przybierać formę bochenków, placków, bułek czy chałek. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem, że jest niezbędne i bardzo pożywne. Czy rzeczywiście jednak zboże, które stanowi jego główny składnik jest zdrowe dla każdego? Od dawna wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z alergią na białka, znajdujące się w czterech zbożach - pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty mączne są trucizną zagrażającą ich życiu. Natomiast dla tych, którzy odczuwają nadwrażliwość na gluten, spożywanie ich powoduje groźne dolegliwości, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Co zatem robić i jakiej szukać alternatywy? Dzięki Bożenie Przyjemskiej naturoterapeutce, dietetykowi i osteopatce z 30 – letnim doświadczeniem będziesz mógł sam się przekonać o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu. Zapobiega ona ponad 200 przewlekłym chorobom i dolegliwościom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Autorka dogłębnie przeanalizowała najważniejsze informacje medyczne dotyczące uczuleń i nietolerancji na gluten i swoje wnioski zamieściła w tym poradniku. Znajdziesz w nim również wszystko na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m.in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej. Zdrowe życie bez glutenu.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Mama, ocena: 5/5
2013-06-26
Jestem mamą 3-letniej Zosi, która od ponad pół roku jest na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. Po zapoznaniu się z tą książką zaczęłam stosować u córci specyficzną dietę węglowodanową polecaną przez autorkę. Stosujemy ją od 2 tygodni. Jest bardzo odżywcza, dobrze zrównoważona i bezpieczna. Polega na dostarczaniu organizmowi prostych węglowodanów, które strawione są od razu i nie zalegają w jelitach. Dieta ta jest trochę wymagająca i trzeba poświęcić na nią trochę czasu, ale efekty zauważalne są dość szybko. Jak zapewnia autorka jest niezwykle skuteczna w przezwyciężeniu wielu przewlekłych i dokuczliwych problemów układu trawiennego. I to jest prawda. Sama zauważyłam u Zosi, że jej brzuszek nie jest już tak napięty jak był wcześniej, zmniejszyła się ilość biegunek i ogólnie jej samopoczucie się zdecydowanie poprawiło. Jestem przekonana, że dzięki tej diecie moje dziecko całkowicie wyzdrowieje. To niezwykle pomocna książka, polecam.
 
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
ruda, ocena: 5/5
2014-09-18
REWELACJA - POLECAM KAZDEMU !!!!!!!!!!!!!!!!
 
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
RUDA, ocena: 4/5
2013-09-12
Rewelacja - książka chyba lepsza od Davisa,ale obie publikacje bezcenne.Polecam też Allana i Lutza "Życie bez pieczywa".Tę "trylogię" powinno się szerzej upowszechnić - choć koncerny farmaceutyczne DUŻO by na tym straciły.
 
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj