Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.
-
Autor: Norkowska Marta
- ISBN: 978-83-61889-88-5
- EAN: 9788361889885
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Graf-ika
- Format: 220x160x55mm
- Liczba stron: 656
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
53,27złCena detaliczna: 86,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,27 zł
x
Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie. Tom II Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany