Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
-
Autor: praca zbiorowa
- ISBN: 9788379611522
- EAN: 9788379611522
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 14,5x20,5 cm
- Język: polski
- Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
8,26złCena detaliczna: 11,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,26 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.