Najlepsze przepisy na placki i placuszki
-
Autor: Praca zbiorowa
- ISBN: 9788378394617
- EAN: 9788378394617
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 14x20 cm
- Język: polski
- Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
7,57złCena detaliczna: 10,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,57 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami… Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach.