Mięso na domowe obiady
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 9788378395027
- EAN: 9788378395027
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
7,50złCena detaliczna: 12,53 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,50 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Mięsa na domowe obiady
Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.