Miary, miarki niezbędne w kuchni
Pokaż się z dobrej kuchni
-
Autor: Opracowanie zbiorowe
- ISBN: 978-83-7887-044-9
- EAN: 9788378870449
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Dragon
- Format: 210x135x5mm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 32
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
3,84złCena detaliczna: 6,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,84 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Odliczanie, odmierzanie, ważenie bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę na oko.Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich.