Menu kryzysowe
-
Autor: Płaczek Paweł
- ISBN: 978-83-8310-407-2
- EAN: 9788383104072
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: PURPLE BOOK
- Format: 240x165x29mm
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
48,38złCena detaliczna: 69,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,38 zł
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: Przydałoby się wprowadzić jakieś oszczędności?.
Ta książka pomoże wam gotować smacznie, ale i tanio.
Poznajcie 120 przepisów, które pozwolą wam wprowadzić w życie zasadę zero waste: od rosołu, który może stać się źródłem posiłków na cały tydzień, po zrobiony domowym sposobem kremowy serek i masło; od wodzionki, czyli zupy z niczego, poprzez panczkraut, czyli śląską kapustę z ziemniakami, po jabłka pod kruszonką; od podkarpackich proziaków, czyli bułeczek z patelni, przez orientalną szakszukę, aż po nasze swojskie chrupiące placki ziemniaczane.
Przekonajcie się, że aby zachwycić nawet najbardziej wybrednych smakoszy, wcale nie trzeba wydać majątku.
Zacznijcie wraz ze mną gotować w trybie kryzysowym!