Kwiatowa uczta. Jadalne kwiaty w 100 przepisach
Jadalne kwiaty w 100 przepisach
-
Autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż
- ISBN: 9788389986832
- EAN: 9788389986832
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Egros
- Format: 17.5x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 244
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
38,63złCena detaliczna: 54,60 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,63 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Lektura ""obowiązkowa"" dla wielbicieli kuchni, osób otwartych na nowe smaki i chętnych do przeżycia niezwykłych wrażeń kulinarnych. Również dla mniej biegłych w sztuce gotowania. Jadalne kwiaty z feerią barw, bogactwem aromatów i subtelnością zapachów dostarczają niepowtarzalnych wrażeń estetycznych i smakowych. Służą nie tylko do dekoracja potraw, ale również jako przyprawa lub jeden z głównych składników dania. Zdobycie jadalnych kwiatów nie jest trudne, ponieważ wiele z nich można w prosty sposób hodować nie tylko we własnym ogródku, lecz nawet na balkonie lub parapecie. W książce Autorka zebrała klasyczne przepisy oraz zupełnie nowe, powstałe z potrzeby chwili, w barwnych kwiatowych aranżacjach. W większości są to bardzo proste dania, łatwe do przygotowania bez specjalistycznych sprzętów czy wyjątkowych umiejętności.