Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk
Od Okawango po Bałtyk
-
Autor: Seeletso Joseph
- ISBN: 9788379437030
- EAN: 9788379437030
- Oprawa: Skórzana
- Wydawca: Świat Książki
- Format: 21.0x26.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
29,50złCena detaliczna: 39,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,50 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Joseph „Józek” Seeletso – Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.
Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej książki. To przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.