Kuchnia Włoska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 9788363803537
- EAN: 9788363803537
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Arystoteles
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 64
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
4,03złCena detaliczna: 7,33 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,03 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kuchnia włoska charakteryzuje się korzystaniem z dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, a także używaniem parmezanu. W kuchni tej dość powszechnie stosuje się też oliwę, pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. Kuchnia włoska wyspecjalizowała się szczególnie w potrawach mącznych oraz w rybnych i owocach morza.
W tej publikacji z pewnością znajdą Państwo przepisy, które pozwolą zagłębić się w smakach włoskich specjałów.